Mellom skog og fjell 4km fra Åmli ligger Åmli Gårdsmeieri. Her driver vi, Arno og Selma Landman en gård med 50 melkekyr.
ÅMLI HELMELK
Melka blir bare pasteurisert. Den har samme fettinnholdet som rett fra kua og varierer derfor gjennom sesong. Fettprosenten ligger oftest mellom 4,4-4,8%. Melka blir ikke homogenisert og slik beholdes den gode søte smaken! Husk å riste flaska før bruk!
Sjokolademelk blir laget av helmelk som har en fettprosent på 4,4-4,8%. Melka blir ikke homogenisert og slik beholdes den gode søte smaken. Det blir bare tilsatt sukker og ekte kakao, sånn skal ekte sjokolademelk være! Husk å riste flaska før bruk!
Yogurten lages av pasteurisert helmelk som ikke er homogenisert. Den har en mild syrlig smak og en fin konsistens. Den kan tilsettes muesli, syltetøy eller honning til variasjon.